Gurmánské vaření beze zbytku: Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami 

Také vám doma někdy zbyde kousek chleba a nevíte, co si s ním počnete? Jakvkuchyni.cz přináší tip na zero waste vaření – recept báječně chutná a navíc díky němu předejdeme zbytečnému potravinovému odpadu. Připravte si krutony a vynikající salát Panzanella s ančovičkami. Jak na to?

Gurmánské vaření beze zbytku: Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami 
Připravte si vynikající Panzanellu s ančovičkami a chlebovými krutony podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

O seriálu Gurmánské vaření 

Plýtvání jídlem je celosvětový problém – uvádí se, že až ⅓ vyprodukovaných potravin na světě se vyhodí.. Každý z nás se může podílet na tom, aby tomu tak nebylo. Jednou z cest je využívat maximum potravin a právě videoseriál Gurmánské vaření beze zbytku přináší recepty, ve kterých se můžeme inspirovat zero waste vařením, díky nemuž předcházíme plýtvání potravinami.

Proč jíst chléb? 

Život bez chleba si mnozí z nás nedokáží představit. Někdo si ho peče doma, jiný si pro něj chodí do oblíbené pekárny a někdo začíná právě výběrem chleba svůj nákup v supermarketu. Díky chlebu zaženeme rychle hlad, a dokonce získáme i pro tělo prospěšné látky. Jaké?
Chléb se řadí mezi zdroje bílkovin, vápníku, železa a vitamínů z řady B. To je dobrá zpráva pro svaly, kosti, zuby, metabolismus, nervovou a imunitní soustavu.

Další důležitou složkou chleba je vláknina, která se řadí mezi skvělé pomocníky se zažíváním, snižuje také například hladinu cholesterolu a jejím příjmem předcházíme vzniku cukrovky.
Pokud při výběru chleba sáhneme po celozrnné, grahamové nebo žitné variantě, získáme tím prospěšných látek pro tělo mnohem více (podrobněji v článku Mouka – druhy využití).. 

Videorecept na Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami 

Co se starým chlebem, který nám zbyl z víkendu? Připravte si rajčatový salát Panzanella s ančovičkami podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku  (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).

Bezezbytkové jídlo si můžete připravit také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!

Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami a chlebovými krutony

Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami a chlebovými krutony

Co se starým chlebem? Pojďme si z něj připravit chlebové kruty, které doplní rajčatový salát Panzanella s ančovičkami podle seriálu...

Recept - suroviny a postup

Kdo je šéfkuchař Ondřej Hutnik?

Šéfkuchař Ondřej Hutnik v rozhovoru: Životní cesta kuchařského světoběžníka Ondry Hutnika za vařením beze zbytku přiznává, že některé z jeho oblíbených receptů vznikly úplnou náhodou. Vymyslel je prý tehdy, když doma objevil potravinu, kterou nechtěl vyhodit. Přál si ji ještě nějak zužitkovat. Improvizoval, zapojil kreativitu a originální recept byl na světě. Ondřej potravinami neplýtvá ani v práci, ani doma. 

Když si nejsme správným tříděním odpadů jisti, poradí nám abecední online průvodce správným tříděním odpadu Kam patří.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*