Gurmánské vaření beze zbytku: Grilovaná vepřová krkovice v tacos z římských listů

Grilovací sezóna je v plném proudu a to znamená jediné – ze zahrad voní grilované maso a my si s přáteli pochutnáváme na večeřích pod širým nebem. Jak ale naložíme s masem, které nezvládneme zpracovat? Rozhodně ho nevyhazujme. V rámci seriálu Gurmánské vaření beze zbytku si prozradíme výborný recept. Jak na to? 

Gurmánské vaření beze zbytku: Grilovaná vepřová krkovice v tacos z římských listů
Připravte si vynikající Grilovanou vepřovou krkovici podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

O seriálu Gurmánské vaření 

Seriálem Gurmánské vaření beze zbytku nás provádí šéfkuchař Ondřej Hutnik. Ve 12 dílech si ukážeme 12 originálních receptů. Prozradíme si, jak zpracovat maximum potravin a zbytků jídel. Připravíme si výborné plnohodnotné pokrmy a přidáme tipy na ekologické hospodaření v kuchyni.

Proč jíst vepřové maso? 

Vepřové maso bývá považováno za nezdravé, ale není to úplná pravda. Červené maso do našeho jídelníčku patří.

Pochutnávat bychom si na něm měli ovšem s mírou. Proč? Obsahuje totiž větší množství tuku – záleží ale na tom, po jakém kousku vepřového masa sáhneme.

Kvalitní libový kousek nám jedině prospěje a tuku bude mít stejně, jako když sníme například grilované kuře i s kůží.
Velkou výhodou vepřového masa jsou bílkoviny, železo, draslík, fosfor a vitaminy skupiny B. S chutí si proto dopřejme krkovici, panenku, kýtu nebo pečeni. 

Připravte si jídlo beze zbytku podle návodu ve videu.

Videorecept na Grilovanou vepřovou krkovici v tacos z římských listů

Co se zbytkem masa ze včerejšího grilování? Připravte si grilovanou vepřovou krkovici ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku! (Zdroj: Jakvkuchyni.cz)

Jídlo si můžeme připravit také podle receptu níže.

Grilovaná vepřová krkovice v tacos z římských listů

Grilovaná vepřová krkovice v tacos z římských listů

Grilovací sezóna je v plném proudu a může se snadno stát, že nám zbyde přebytečné vepřové maso nebo zelenina. Rozhodně tyto potravinové...

Recept - suroviny a postup

Kdo je šéfkuchař Ondřej Hutnik?

„Já se k vaření dostal fatálním omylem. Nikdy jsem kuchařské řemeslo nestudoval a nejsem vyučený,” říká s úsměvem Ondřej Hutnik. Jeho cesta do kuchyní světoznámých restaurací začala někde jinde, ve Skotsku. Právě sem si přišel vydělat peníze, naučit se anglicky a zažít dobrodružství. V jednom hotelu nutně potřebovali kuchaře a Ondra souhlasně kývl. Prošel si křestem ohněm, ale jak sám říká: „Byl to nejlepší omyl mého života. Byl to okamžik, kdy jsem zjistil, co chci v životě dělat.”

Zbytky zeleniny, kterou v kuchyni již nevyužijeme, odneseme do hnědého kontejneru, který je určený pro bioodpad. A co se s tímto typem odpadu bude dít dál? Biologicky rozložitelný odpad se nadrtí v drtičce a uloží na hromadu, kde se s ním pracuje ještě další 3 měsíce. Z obsahu se pak vyrobí kvalitní kompost, který se opět vrátí do zahrad.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*