Gurmánské vaření beze zbytku: Rýže s pečenými jablky na calvadosu

Je zdravá, lehce stravitelná a její nákup neohrozí náš rodinný rozpočet. Co to je? No přeci rýže! Zbylou rýži rozhodně jen tak nevyhazujte, vařte raději zero waste! Připravte si ji společně s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu. Recept na vaření beze zbytku přináší Jakvkuchyni.cz v novém dílu seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!

Sladká rýže s vanilkou
Připravte si vynikající Sladkou rýži s vanilkou podle seriálu o zerowaste vaření Gurmánské vaření beze zbytku. Videorecept a tipy na správné třídění na Jakvkuchyni.cz.

Proč jíst rýži? 

Pro to, aby se rýže objevovala pravidelně v našem jídelníčku, existuje celá řada důvodů.
Rýže je velmi snadno stravitelná – nepůsobí zažívací potíže dětem, seniorům a ani lidem, kteří mají problém s trávením.

Další důvody, proč bychom rýži měli dát šanci, jsou následující: 

  • neobsahuje cholesterol ani lepek. Můžeme ji tedy konzumovat při nejrůznějších dietách.
  • Ukrývá se v ní málo kalorií a poměrně velké množství vlákniny. To je ideální kombinace pro odlehčený jídelníček, podrobněji v článku Rýže, královna kuchyně i světové politiky
  • Zastoupení minerálních látek je skutečně bohaté: fosfor, zinek, vápník a měď.
  • Obsahuje vlákninu a také vitamíny B a E.
  • konzumace rýže prospívá vlasům, nehtům, kostem i kůži.

Z rýže si můžeme nachystat slané i sladké dobroty. Podávat ji jako přílohu, přidat do salátů nebo z ní udělat hlavní složku pokrmu. Chybu neuděláme ani v jednom případě. 

V tomto dílu seriálu Gurmánské vaření beze zbytku si ukážeme, jak využít zbylou rýži a připravit si z ní báječnou dobrotu!

Videorecept na rýži se skořicí a s pečenými jablky na calvadosu

Připravte si ze zbylé rýže vynikající dezert či hlavní jídlo. Kombinace pečených jablk na calvadosu se skořicí je pro opravdové labužníky! (Zdroj: Jakvkuchyni.cz)

Připravit si ho můžete i podle receptu na Jakvkuchyni.cz!

Sladká rýže s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu

Sladká rýže s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu

Jak využít velké množství rýže, kterou jsme včera uvařili a nedojedli poradí v receptu šéfkuchař Ondřej Hutnik, který připravil...

Recept - suroviny a postup

Šéfkuchař Ondřej Hutnik 

Kdo miluje svou práci natolik, že si ji nechá vytetovat na kůži? Odpověď je jednoduchá – šéfkuchař Ondřej Hutnik.
Ondru baví především asijská kuchyně, která ho uchvátila svou rozmanitostí a pestrostí, více v rozhovoru Životní cesta kuchařského světoběžníka Ondry Hutnika.

Třídění odpadu má smysl

Při vaření vzniká nejrůznější odpad a mnohdy to nemůžeme ovlivnit. Na co ale vliv máme, to je jak s námi vyprodukovaným odpadem naložíme. přinášíme pár tipů v článku Jak naložit s obaly z kuchyně?
A skvělým rádcem je také abecední online správným tříděním odpadu průvodce Kam patří?

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*