Majonéza z oleje ze sušených rajčat a batátové hranolky


Šéfkuchař Igor Chramec nás naučí, jak z něj udělat výbornou majonézu, která se skvěle hodí třeba k batátovým hranolkům.
Šéfkuchař Igor Chramec nás naučí, jak z něj udělat výbornou majonézu, která se skvěle hodí třeba k batátovým hranolkům.
Porce
dle množství batátů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
35 minut
Suroviny
Majonéza
    vejce 2ks žloutek
    olej 1sklenice zbylý olej ze sušených rajčat
    hořčice 1dcl dijonská
    paprika uzená
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka černý
Batátové hranolky
Pokyny
Majonéza
  1. Žloutky smícháme s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, špetkou uzené papriky, solí a pepřem. Metličkou vše vymícháme.
  2. Pomalu přidáváme olej ze sušených rajčat, až vznikne hustá majonéza.
Batátové hranolky
  1. Neoloupané batáty omyjeme a nakrájíme na kousky ve tvaru hranolek.
  2. Rozložíme je na plech vystlaný pečicím papírem.
  3. Přidáme římský kmín, sůl, pepř, olej.
  4. Pečeme asi 35 minut při teplotě 190°C.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*