Batátové hranolky s uzenou paprikou

Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    batáty 2ks velké
    olivový olej 5lžic
    paprika 2lžíce uzená
    skořice 2lžíce
Pokyny
  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.
  2. V misce promícháme olivový olej, uzenou papriku a skořici. 
  3. Ve velké míse batáty důkladně promícháme se vzniklou směsí. 
  4. Na plech rozložíme pečicí papír, na který vyskládáme batáty. 
  5. Poklademe je rozmarýnem a dáme péct do trouby na180 °C přibližně hodinu. 

Jak třídit sáčky od koření? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, své místo najde ve žlutém kontejneru. Ale co se sáčkem, který je složený z více druhů materiálů, které nelze rozdělit? Tzv. kombinované obaly patří obvykle do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*