Pečené zelí s paprikou

Zelí patří v české kuchyni k oblíbeným potravinám. V kuchyni je totiž jeho použití velmi univerzální. Můžeme jej vařit, dusit, péct, nechat kvasit nebo konzervovat. Zelí je navíc velmi zdravé a odborníci jej doporučují konzumovat několikrát za týden. Lze jej využít například při přípravě paprikového zelí, které je vhodné jako příloha k dušeným nebo pečeným masům.
  • Encyklopedie
Zelí patří v české kuchyni k oblíbeným potravinám. V kuchyni je totiž jeho použití velmi univerzální. Můžeme jej vařit, dusit, péct, nechat kvasit nebo konzervovat. Zelí je navíc velmi zdravé a odborníci jej doporučují konzumovat několikrát za týden. Lze jej využít například při přípravě paprikového zelí, které je vhodné jako příloha k dušeným nebo pečeným masům.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    bílé zelí 500gramů nebo červené
    cibule 2ks
    olej 2lžíce
    cukr 2lžičky
    kari 1 - 2lžičky
    vinný ocet 1 -2lžičky
    paprika 1ks červená
    paprika 1ks žlutá
    česnek 1stroužek
    zázvor 1lžička
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Zelí nakrouháme na tenké proužky.
  2. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně tenké proužky jako zelí.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  4. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
  5. Přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek.
  6. Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání dusíme cca 5 minut.
  7. Vývar dochutíme vinným octem, přidáme cukr, kari a zázvor.
  8. Přilijeme k zelí a promícháme.
  9. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni ještě 15 – 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*