Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 10 plátek čerstvý
    marináda Tigers Milk marináda na Ceviche
    kokosové mléko 1plechovka
    maniok jedlý usmažené křupavé proužky
    olej kapka z peruánské byliny Achiote
    sůl krystalky soli na dochucení
    jedlé květy na dochucení
    fenykl semínka
Pokyny
  1. Očistíme si a nakrájíme lososa na plátky (podobně jako když připravujeme sashimi).
  2. Připravíme si marinádu na ceviche, smícháme všechny ingredience dohromady, naložíme do ní plátky ryby a necháme pořádně vychladit v ledničce.
  3. Nakrájíme si kořen manioku jedlého na tenké proužky a usmažíme. Pro ozdobení talíře nám stačí cca 10 proužků.
  4. Na talíř si vyskládáme marinované plátky ryby, zalijeme kokosovým mlékem a ozdobíme jedlými květy, maniokem a fenyklem.

Autor fotografie: four-magazine.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*