Lahodná štika v cornflakes krustě


Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Porce
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    ryba 600g filety ze štiky
    cornflakes 200g kukuřičné lupínky
    strouhanka 4lžíce
    bylinky čerstvě nasekaný tymián, šalvěj a petrželka
Pokyny
  1. Bílý jogurt vylijeme do misky a následně jednotlivé oloupané měsíčky česneku rozmačkáme a vmícháme do misky s bílým jogurtem.
  2. Citronem lehce pokapeme plátky štiky, přidáme bylinky, osolíme a vložíme do misky s jogurtem.
  3. Následně rybí plátky obalíme ve směsi strouhanky a lupínků.
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme na něj obalenou štiku.
  5. Smažíme do zlatova.

Lahodnou křupavou mořskou štiku můžeme podávat jak se zeleninovou přílohou, tak i s bramborem na jakýkoliv způsob. Výborná je bramborová kaše nebo pro gurmány americké brambory. 

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*