Křupavý obalovaný chřest se svěžím salátem


Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    chřest 300g čerstvý, bílý
    jogurt 150g řecký nebo jiný smetanový
    bylinky 3lžíce rozmarýn, oregano, tymián, rukola
    vejce 1ks
    limetka limetková šťáva
    mouka hladká špaldová
    olej olivový
Pokyny
  1. Bílý chřest oloupeme a uřízneme konce.
  2. Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 1l vody, vložíme chřest a necháme povařit 2-3 minutky.
  3. Chřest vyjmeme a necháme vystydnout.
  4. Mezitím si připravíme těstíčko.
  5. Jogurt smícháme s vajíčkem a bylinkami nasekanými nadrobno.
  6. Osolíme a opepříme dle chuti, přidáme pár kapek limetkové šťávy.
  7. Do misky si vysypeme hladkou mouku na obalování.
  8. Jakmile bude chřest studený, obalíme jej v hladké mouce (stejně jako při klasickém trojobalu).
  9. Následně takto chřest obalíme ze všech stran v jogurtovém těstíčku.
  10. Na hlubší pánev nalijeme olivový olej – není potřeba vysoká vrstva.
  11. Jakmile bude olej rozpálený, vložíme obalený chřest a smažíme dozlatova ze všech stran.
  12. Usmažený chřest přesuneme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.
  13. Pro servírování použijeme hrst rukoly, kterou osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou.
  14. Smažený chřest posadíme na rukolové lůžko.

Jako dip můžeme použít zakysanou smetanu.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*