Švestkový hrnkový koláč


Švestky obsahují vysoké množství vlákniny a také spoustu minerálů, jsou proto ideálním ovocem. Ačkoli skvěle chutnají i samotné, v tomto hrnkovém koláči jsou vyloženě delikátní. Díky jogurtu je navíc koláč vláčný a lehký.
Švestky obsahují vysoké množství vlákniny a také spoustu minerálů, jsou proto ideálním ovocem. Ačkoli skvěle chutnají i samotné, v tomto hrnkovém koláči jsou vyloženě delikátní. Díky jogurtu je navíc koláč vláčný a lehký.
Porce
Dortová forma 20 cm
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    krupice 1hrnek dětská
    hladká mouka 1hrnek
    cukr 1hrnek
    jogurt 1hrnek nebo kefíru
    olej 1/2hrnečku
    vejce 2ks
    prášek do pečiva 1/2balíček
    cukr 3lžíce
Pokyny
  1. Smícháme suché suroviny, přidáme olej, vejce, jogurt a dobře promícháme. Nalejeme do formy, poklademe švestkami, posypeme drobenkou (smíchané roztavené máslo, mouka, máslo).
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 25 minut nebo dozlatova.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*