Květáková polévka na kari

Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    květák 800g
    vývar 800ml zeleninový
    smetana 100ml ke šlehání
    česnek 2stroužky
    kari 2lžičky
    cibule 1ks
    olej na smažení - řepkový, slunečnicový
Pokyny
  1. Květák rozebereme na růžičky, omyjeme je a přendáme do pekáče.
  2. Květákové růžičky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 190 °C asi na 25 minut, aby byl květák hezky zlatý.
  3. V hrnci rozehřejeme olej vhodný na smažení a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Když zprůhlední, přidáme nasekaný česnek a už jen velmi krátce restujeme, aby nám česnek nezhořkl.
  5. Dále přisypeme kari koření a opečený květák. Krátce společně restujeme, aby se koření rozvonělo.
  6. Poté zalijeme vývarem a přibližně 10 minut společně povaříme.
  7. Polévku nakonec rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou nebo kokosovým mlékem a dochutíme solí a pepřem.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a pak vytřídit do žlutého kontejneru, hliníková víčka patří do sběrných nádob na kovy, příp. je třídíme v rámci tzv. multikomoditních sběrů, nejlépe ve větší kuličce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*