Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Květák rozebereme na růžičky, omyjeme je a přendáme do pekáče.
- Květákové růžičky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 190 °C asi na 25 minut, aby byl květák hezky zlatý.
- V hrnci rozehřejeme olej vhodný na smažení a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Když zprůhlední, přidáme nasekaný česnek a už jen velmi krátce restujeme, aby nám česnek nezhořkl.
- Dále přisypeme kari koření a opečený květák. Krátce společně restujeme, aby se koření rozvonělo.
- Poté zalijeme vývarem a přibližně 10 minut společně povaříme.
- Polévku nakonec rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou nebo kokosovým mlékem a dochutíme solí a pepřem.
Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a pak vytřídit do žlutého kontejneru, hliníková víčka patří do sběrných nádob na kovy, příp. je třídíme v rámci tzv. multikomoditních sběrů, nejlépe ve větší kuličce.