Těstoviny s omáčkou z červené čočky

Pro příjem bílkovin není nezbytně nutné, aby děti konzumovaly maso každý den. Je ale třeba zvolit jiný zdroj kvalitních bílkovin, kterým masné bílkoviny nahradíme. Ideální volbou jsou luštěniny. Zkuste si uvařit těstoviny s lahodnou omáčkou z červené čočky podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Pro příjem bílkovin není nezbytně nutné, aby děti konzumovaly maso každý den. Je ale třeba zvolit jiný zdroj kvalitních bílkovin, kterým masné bílkoviny nahradíme. Ideální volbou jsou luštěniny. Zkuste si uvařit těstoviny s lahodnou omáčkou z červené čočky podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    těstoviny 300g suché
    voda 500ml
    pyré 400ml rajčatové
    čočka 150g červená
    mrkev 2ks
    cibule 1ks
    olej 2lžíce
    česnek dle chuti
    sůl dle chuti
Pokyny
  1. Na oleji začneme restovat na kostičky nakrájenou mrkev, kterou osolíme.
  2. Cca po 3 minutách přidáme česnek a cibuli a vše společně restujeme dozlatova.
  3. Zalijeme rajčatovým pyré a vařicí vodou. 
  4. Přidáme propláchnutou červenou čočku a vaříme cca 15 minut do zhoustnutí.
  5. Dochutíme dle potřeby, případně přisladíme.
  6. Směs smícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Červená čočka je lehce stravitelná a rychlá na přípravu. Proto se výborně hodí právě k těstovinám. Skvělá volba na rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušet ji můžeme i polévku z červené čočky, pomazánku z čočky s kari, nebo klasickou čočkovou polévku. Dobrou chuť!  

Plastový obal od těstovin a čočky patří do sběrných nádob určených pro třídění plastů. Rajčatové pyré je k dostání ve skle, plechovce nebo tetrapaku. Prázdný obal vytřídíme do příslušné sběrné nádoby na odpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*