Čočková polévka

Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    čočka 1šálek
    cibule 1ks
    česnek 1ks
    voda 2šálky
    rajčata 2ks
    zázvor 2cm
    kurkuma 1lžička kari koření, římský kmín
    koriandr na ozdobení
    smetana zakysaná
Pokyny
  1. Propláchnutou čočku s nakrájenou zeleninou vaříme ve vodě, doporučujeme sbírat svrchu pěnu, která se vařením vytvoří.
  2. Přikryjeme pokličkou a pozvolna vaříme do měkka, což trvá podle druhu čočky kolem 15 minut až půl hodiny.
  3. Na oleji osmahneme koření, aby se uvolnila vůně a chuť. Zamícháme do čočky a hned podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*