Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 1,5litru
    tofu 150g uzené
    česnek 5stroužků
    brambor 4ks
    olej 2lžíce
    kapusta 1ks středně velká
    kmín 1lžička římský
    majoránka 1lžíce
    cibule 1ks menší
Pokyny
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a propláchneme ve studené vodě.
  2. Necháme je vařit v osolené vodě spolu s utřeným česnekem, římským kmínem a majoránkou.
  3. Vaříme cca 10 – 15 minut, dokud brambory trochu nezměknou.
  4. Kapustu nakrájíme na proužky a přidáme ke změklým bramborám.
  5. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
  6. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli a přidáme na kostičky nakrájené tofu.
  7. Společně chvíli prohřejeme a odstavíme.
  8. Jakmile bude kapusta uvařená, přidáme tofu a necháme ho chvíli ohřát, aby se propojily chutě.
  9. Nakonec ochutíme solí a pepřem podle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*