Nákyp z kořenové zeleniny s tofu

Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    smetana 250ml sójová
    mléko 250ml
    tofu 180g uzené
    mrkev 4ks
    kapusta 2hrsti kadeřavá
    celer 1ks menší
    cuketa 1ks menší
    brambory 1ks
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    oregano 2lžíce
    muškátový ořech 1lžíce mletý
    paprika 1/2lžičky pálivá
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Připravíme si menší pekáček, které vymažeme olivovým olejem, nebo vyložíme pečicím papírem (i ten vymažeme olivovým olejem).
  2. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Celer, mrkev, cuketu a bramboru oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka.
  4. Do pekáčku postupně vrstvíme kolečka celeru, cibule, česneku, mrkve, cukety a brambory.
  5. Následně poklademe 1 hrstí kadeřavé kapusty.
  6. Znovu opakujeme vrstvení a zakončíme druhou hrstí kadeřavé kapusty.
  7. Úplně nahoru poklademe na plátky nakrájené uzené tofu.
  8. V misce si smícháme sójovou smetanu a mléko a přidáme všechno koření uvedené výše.
  9. Smetanovou směs nalijeme rovnoměrně na brambory.
  10. Pečeme cca 50 minut, dokud zelenina nezměkne (vyzkoušíme zapíchnutím nože).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*