Hranolky z kořenové zeleniny


K dipům nemusíme mlsat jen brambůrky nebo krekry. Zvolte zdravou zeleninovou variantu ve formě hranolek.
K dipům nemusíme mlsat jen brambůrky nebo krekry. Zvolte zdravou zeleninovou variantu ve formě hranolek.
Porce
podle kusů zeleniny
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  2. Spaříme v hrnci zhruba 1 minutu a poté zchladíme v ledové lázni. Hranolky rozprostřeme na plech, lehce zacukrujeme a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C (teplota je velmi důležitá, aby zelenina nezměkla).
  3. Hranolky vyndáme, osolíme a podáváme nejlépe s rybou nebo hovězím masem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*