Čerstvé zeleninové hranolky s variací dipů, zeleninové crudité


Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Porce
500 ml
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
Balsamico dip
    majonéza 150g
    ocet 15g balsamikový
Avokádový dip Guacamole
    avokádo 2ks
    česnek 2stroužky
    rajče 1ks
    šalotka 30g
    koriandr 20lístků
Pokyny
Balsamico dip
  1. Vychlazenou majonézu vložíme do misky, přidáme balsamico, trochu koření a pomocí metly vše smícháme, až do vzniku hladké a krémové emulze.
  2. Takto připravený dip přemístíme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici.
  3. Servírujeme s hranolky zeleniny jako zeleninový snack, třeba s dalšími jednohubkami.
Avokádový dip Guacamole
  1. Avokádo oloupeme, vyndáme pecku, rozmačkáme ho vidličkou (nebo můžeme krátce a rychle umixovat).
  2. Ihned přidáme ostatní ingredience kromě rajčat.
  3. Opět mačkáme a promícháváme vidličkou, až do vzniku jemnější pasty.
  4. Pak přidáme rajčata a znovu promícháme.
  5. Dáme vychladit a v zápětí podáváme. Tento dip je nejlepší čerstvý, připravený tak hodinu předem, a nedá se dlouhodobě skladovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*