Šunkovo-sýrové kuličky nadchnou svou jednoduchostí i výbornou kombinací chutí! Krémový sýr, šunka, křupavá paprika a vůně pažitky osloví malé i velké gurmány. Vyzkoušejte lahodné a jednoduché šunkovo-sýrové kuličky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nový rok
Lososové kuličky s čerstvým sýrem, jemným uzeným lososem a svěží vůní kopru jsou perfektní volbou pro každé pohoštění! Hodí se na slavnostní stůl i jako rychlé pohoštění pro nečekané hosty. Jejich příprava podle receptu od Jakvkuchyni.cz je jednoduchá, hotové budou raz dva!
Sýr hermelín je skvělým základem, pokud chceme překvapit hosty, nebo si jen zpříjemnit večer. Spojení krémového hermelínu, lučiny, sladkých brusinek a křupavých ořechů vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Navíc je jejich příprava jednoduchá a zábavná - zkuste tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Rychlá lahůdka plná čerstvosti - chutná bruschetta s cherry rajčátky. Ideální, pokud hledáme rychlý a osvěžující recept - od Jakvkuchyni.cz!
Výborné, jednoduché a zároveň zdravé pohoštění? Jde to!
Když už jste plní cukroví a slané chipsy nejsou pro vás to pravé ořechové, sáhněte po zelenině. Na vašem silvestrovském stole se budou tyto hranolky se smetanovým dipem krásně vyjímat. Přitom jsou hotové za pouhých pár minut.
A uvidíte, že i po zdravých pochutinách se může hodně rychle zaprášit.
K dipům nemusíme mlsat jen brambůrky nebo krekry. Zvolte zdravou zeleninovou variantu ve formě hranolek.
Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem.
Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie.
Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.