Domácí paštika z kuřecích jater

Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem. Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie. Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem. Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie. Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 g paštiky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 50g
    cibule 1ks střední
    česnek 1stroužek
    tymián 1snítka
Pokyny
  1. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a na másle orestujeme dozlatova. Přidáme tymián, očištěná kuřecí játra nakrájená na kostičky, zakápneme červeným vínem a opečeme na pánvi. Aby nám játra neztvrdla, dochutíme je solí a pepřem až na závěr a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs s játry dobře rozmixujeme, naplníme formičky, zakryjeme fólií nebo alobalem a necháme ztuhnout v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*