Domácí kuřecí paštika


Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Porce
250 ml sklenička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    máslo 250g
    cibule 2ks
    česnek 1stroužek
    koření provensálské
    tymián 1snítka
Pokyny
  1. Játra pečlivě očistěte a odstraňte z nich všechny blanky a nečistoty.
  2. Poté je nakrájejte na menší kousky.
  3. Na másle zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte játra.
  4. Až se zatáhnou a změní barvu, tak přidejte 3 lžičky provensálského koření, sůl a pepř.
  5. Opečenou směs rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte smetanu a rozpuštěné máslo – 200 g a celou směs ještě pořádně promixujte.
  6. Dochuťte dle libosti. Směs dejte do keramických misek nebo skleniček a navrch nalijte rozehřáté máslo.
  7. Dozdobte stroužky voňavého tymiánu a nechte vychladnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*