Slepičí chilli pomazánka

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
250 gramů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    slepice 1ks
    sójová omáčka 2-3lžíce
    olej 2lžíce s feferonkami
    hořčice 1lžíce plnotučná
    vývar 1dcl
Pokyny
  1. Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.
  2. K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť. Je to vynikající předkrm nebo salát.

Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*