Celerová pomazánka

O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
200 g pomazánky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 100g pomazánkové
    sýr 100g Cottage
    celer 2ks
    bílý jogurt 4lžíce
    okurka 2ks kyselé
Pokyny
  1. Sýr cottage utřeme nebo umixujeme s pomazánkovým máslem do hladka.
  2. Očištěný a omytý celer a kyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k sýru. Směs smícháme s pomazánkovým máslem a jogurtem, pečlivě propojíme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*