Celerová pomazánka


O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
Porce
200 g pomazánky
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    máslo 100g pomazánkové
    sýr 100g Cottage
    celer 2ks
    bílý jogurt 4lžíce
    okurka 2ks kyselé
Pokyny
  1. Sýr cottage utřeme nebo umixujeme s pomazánkovým máslem do hladka.
  2. Očištěný a omytý celer a kyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k sýru. Směs smícháme s pomazánkovým máslem a jogurtem, pečlivě propojíme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*