Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
|
Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
25 minut
|
![]() |
Doba vaření
30 minut
|
Pokyny
Dip (připravíme si jej předem)
- Nastrouháme si čedar.
- Zakysanou smetanu zahřejeme na 50 °C.
- Za stálého míchání přidáváme čedar do smetany, dokud se nerozpustí.
- Směs necháme vychladnout v lednici, ale občas ji promícháme.
Spirálová pochoutka
- Zeleninu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji oschnout.
- Poté ji oloupeme.
- Slupky smažíme druh po druhu zeleniny přibližně při teplotě 150 a- 160 °C. Začneme od nejsvětlejšího druhu a končíme řepou.
- Po osmažení necháme slupky okapat od oleje na papírové utěrce a následně je osolíme a opepříme.
Hotovou dobrotu doporučujeme podávat s připraveným dipem. Dobrou chuť!