Spirálová pochoutka aneb smažené slupky z kořenové zeleniny


Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    smetana 100g zakysaná
    čedar 60g
    mrkev 3ks
    řepa 2ks
    brambor 2ks
    celer 1ks
    olej na smažení
Pokyny
Dip (připravíme si jej předem)
  1. Nastrouháme si čedar.
  2. Zakysanou smetanu zahřejeme na 50 °C.
  3. Za stálého míchání přidáváme čedar do smetany, dokud se nerozpustí.
  4. Směs necháme vychladnout v lednici, ale občas ji promícháme.
Spirálová pochoutka
  1. Zeleninu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji oschnout.
  2. Poté ji oloupeme.
  3. Slupky smažíme druh po druhu zeleniny přibližně při teplotě 150 a- 160 °C. Začneme od nejsvětlejšího druhu a končíme řepou.
  4. Po osmažení necháme slupky okapat od oleje na papírové utěrce a následně je osolíme a opepříme.

Hotovou dobrotu doporučujeme podávat s připraveným dipem. Dobrou chuť!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*