Jehněčí plec dušená na jalovci a kořenové zelenině


Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
Porce
6 porcí
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
120 minut
Suroviny
    jehněčí maso 1,8kg jehněčí plec s kostí nasekané na 6 ks
    jalovec 2lžíce drcený
    mrkev 2lžíce na kostičky
    cibule ½ks na kostičky
    celer 2lžíce na kostičky
    česnek 3stroužky
    víno 300ml bílé
    rozmarýn 1větvička
    pepř černý
Pokyny
  1. Ideálně do většího litinového hrnce s těsnou poklicí vložíme solí, pepřem a jalovcem okořeněné maso, nakrájenou zeleninu a zalijeme bílým vínem.
  2. Vložíme na sporák na mírný plamen. Zhruba každou půlhodinu maso obrátíme. Takto je dusíme asi dvě hodiny do změknutí. Pokud je v hrnci hodně tekutiny, přidáme větší plamen, maso otočíme a dusíme ještě asi 20 minut.
  3. Zredukovaná šťáva by měla mít ve finále plnou a vyváženou chuť, pokud je třeba, dosolíme ji. Podáváme třeba s bramborovou kaší či krémovou polentou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*