Dušená rýže s květákem a bramborem – když zbývá trochu zeleniny

Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve si na oleji osmahneme brambory, ty pak vyjmeme a do stejné nádoby vsypeme rýži. Tu pak orestujeme do zlatova.
  2. Po zezlátnutí přidáme předsmažené brambory, nakrájené kousky květáku a kořenové zeleniny.
  3. Nakonec směs ochutíme bobkovým listem, hřebíčkem, kurkumou, paprikou, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody než je rýžovo zeleninové směsi.
  4. Celé pak zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici.
  5. Po dovaření necháme chvíli zchladnout, a zakápnuté citronovou šťávou podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*