Tofu s hlívou

Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je s tofu.
Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je s tofu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    celer 1ks
    mrkev 3ks
    kapie 1ks
    paprika 1ks
    tofu 1balení
    olej 1kapka
    jablečný ocet 1lžíce
    chilli 1ks paprička
    kopr 4svazky
Pokyny
  1. Tofu si nakrájíme na větší proužky, ostatní (celer, papriky, mrkev a houby na jemné proužky.
  2. Na pánev kápneme trochu oleje a mírně orestujeme celer, přidáme hlívu, papriku a osolíme, pokud je potřeba, podlijeme troškou vody a dusíme cca 5 minut.
  3. Pak přidáme polovinu mrkve a tofu a posypeme červenou paprikou a můžeme přidat trošku chilli.
  4. Chvíli dusíme a ke konci přidáme najemno pokrájený kopr a zbytek mrkve.
  5. Už jen asi 3 minutky podusíme, rozmícháme si cca 2 polévkové lžíce solamylu (bramborový škrob) v decilitru vlažné vody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*