Smažené tofu kostičky v medovo-česnekové omáčce


Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    tofu 1kostka
    jarní cibulka 1svazek
    česnek 5stroužků
    med 8lžic
    sezamový olej 4lžíce na smažení
Pokyny
  1. Smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Pokud chcete, můžete tuto směs rozmixovat.
  2. Osušené tofu nakrájejte a kostky znovu pořádně osušte. Kostky vložte do směsi, pořádně je promíchejte a nechte v lednici odležet půl hodiny. Čím déle, tím bude chuť výraznější.
  3. Kostky přeceďte, jemně vymačkejte a omáčku schovejte stranou.
  4. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozpalte olej a rychle na něm tofu osmahněte. Až bude dozlatova osmažené, přidáte zbytek omáčky a sezamová semínka. Odstavte a přikryté poklicí nechte dojít.
  5. Tofu tak zůstane křupavé na povrchu a krásně se obalí marinádou.
  6. Mezitím si pokrájíte cibulku a uvaříte rýži. Podávejte s rýží a na jemno nasekanou cibulkou, ozdobené sezamovými semínky.

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*