Salát s mořskými řasami a tofu


Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    salát 2g nebo 500 g ledového salátu
    rajčata 4ks
    paprika 1ks žlutá
    cibule 1ks
    řasa 20g mořská
    tofu 1ks
Na zálivku
    cukr 2
    sůl ½lžičky
    ocet 2lžičky rýžový
    olej 1lžička lněný
Pokyny
  1. Nejprve řasu Wakame opláchněte a pak ji namočte na 15 minut do teplé vody. Po této době vodu slijte.
  2. Mezitím si připravte zeleninu – oloupejte cibuli a nasekejte ji na větší kousky, papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na proužky.
  3. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a salát natrhejte na větší kousky.
  4. Vše dejte do salátové mísy.
  5. Pak přidejte mořskou řasu Wakame a na kostky nakrájené tofu a vše zlehka promíchejte.
  6. Z cukru, soli, octa a oleje připravte zálivku a přelijte s ní hotový salát. Znovu zlehka promíchejte a nechte krátce rozležet.

Do salátu můžete přidat pražená sezamová nebo slunečnicová semínka.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*