Tofu halušky


Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
Porce
2 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    špenát 200g listový
    mléko 200ml
    tofu 180g
    mouka 170g špaldová
    smetana 80ml sójová
    česnek 2stroužky
    vejce 1ks
    olej 1lžíce
    sůl 1lžička
    pepř 1/2lžičky
Pokyny
  1. Tofu nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme sůl, pepř, mouku, vejce, olej a mléko.
  3. Vše smícháme v polotuhé těsto.
  4. V hrnci přivedeme vodu k varu a až začne vřít, protlačíme do ní halušky pomocí speciálního sítka na halušky.
  5. Halušky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
  6. V druhém kastrolku rozehřejeme olej.
  7. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky a osmahneme jej na oleji.
  8. Následně přidáme listový špenát a smetanu a necháme společně chvíli podusit, dokud špenát nezvadne.
  9. Osolíme a opepříme podle chuti.
  10. Hotové halušky na talíři ozdobíme špenátovou směsí.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*