Tofu halušky

Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    špenát 200g listový
    mléko 200ml
    tofu 180g
    mouka 170g špaldová
    smetana 80ml sójová
    česnek 2stroužky
    vejce 1ks
    olej 1lžíce
    sůl 1lžička
    pepř 1/2lžičky
Pokyny
  1. Tofu nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme sůl, pepř, mouku, vejce, olej a mléko.
  3. Vše smícháme v polotuhé těsto.
  4. V hrnci přivedeme vodu k varu a až začne vřít, protlačíme do ní halušky pomocí speciálního sítka na halušky.
  5. Halušky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
  6. V druhém kastrolku rozehřejeme olej.
  7. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky a osmahneme jej na oleji.
  8. Následně přidáme listový špenát a smetanu a necháme společně chvíli podusit, dokud špenát nezvadne.
  9. Osolíme a opepříme podle chuti.
  10. Hotové halušky na talíři ozdobíme špenátovou směsí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*