Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
|
Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rozehřejeme olivový olej na pánvi, opečeme krevety, z každé strany maximálně 5 minut, a zabalíme je do alobalu.
- Rajčata dáme do cedníku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Do pánve vložíme kalamáry a k nim přimícháme oloupaná rajčata.
- Pár minut smažíme a vše osolíme, pak ke směsi přidáme rýži a zalijeme vodou.
- Po 15 minutách přidáme špetku šafránu a vaříme dalších 15 minut na sníženém plameni.
- V zeleninovém vývaru povaříme slávky a po scedění je společně s krevetami přidáme na hotovou paellu.
- Máme hotovo a jde se servírovat!