Bramborová polévka


Bramborová polévka
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Bramborová polévka
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    voda 1, 5litr
    brambory 400g
    zelenina 200g sezónní
    česnek 2stroužky
    hraška 1lžíce
    koření 1lžička Mahá
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Vodu osolíme, vmícháme hrašku a přivedeme k varu.
  2. Oheň snížíme a 20 minut povaříme.
  3. Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.
  4. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
  5. Na oleji krátce orestujeme Mahá koření, cibuli, česnek, zeleninu a brambory.
  6. Vše přidáme do vody s hraškou a vaříme do té doby, dokud zelenina hezky nezměkne.
  7. Dochutíme majoránkou a petrželovou natí.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*