Zapečená bramborová kaše


Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
Porce
1 menší pekáček, průměr 15 cm
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    brambory 1kg
    máslo 100g
    smetana 150ml
    polotučný tvaroh 100ml měkký
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě.
  2. Poté je nejprve rozšťoucháme a pak rozmixujeme do hladka se změklým máslem, smetanou a tvarohem, až vznikne hladká a tužší kaše.
  3. Utřeme česnek se solí a vmícháme do bramborové kaše. Okořeníme muškátovým květem a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
  4. Směs stejnoměrně navrstvíme do menšího pekáčku.
  5. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 30-35 minut.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*