Zapečená bramborová kaše

Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 menší pekáček, průměr 15 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambory 1kg
    máslo 100g
    smetana 150ml
    polotučný tvaroh 100ml měkký
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě.
  2. Poté je nejprve rozšťoucháme a pak rozmixujeme do hladka se změklým máslem, smetanou a tvarohem, až vznikne hladká a tužší kaše.
  3. Utřeme česnek se solí a vmícháme do bramborové kaše. Okořeníme muškátovým květem a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
  4. Směs stejnoměrně navrstvíme do menšího pekáčku.
  5. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 30-35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*