Pad Thai


Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
Porce
4 porce
Doba přípravy
50 minut
Doba vaření
Suroviny
    kuřecí maso 500gramů
    česnek 6stroužků
    vejce 4ks
    rybí omáčka 4lžíce
    zázvor 2 -3cm
    mrkev 2ks
    limetka 2ks
    cukr 2lžíce
    olej 2lžíce
    rýžové nudle 1balení
    jarní cibulka 1svazek
    arašídy 1hrstka na posypání
    koriandr 1hrstka na posypání
    pórek 1/2ks
Pokyny
  1. Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody.
  2. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky.
  3. Na pánvi (nejlépe pánev wok) rozehřejeme olej a osmažíme maso.
  4. Jakmile je maso hotové, rozhrneme je na okraje pánve a osmažíme vejce.
  5. Když jsou vejce usmažená, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev.
  6. Česnek a zázvor rozmixujeme s kapkou oleje na kaši, kterou poté přidáme do pánve.
  7. Přimícháme předem namočené nudle a poté cukr, sójovou a rybí omáčku, tamarindovou omáčku a promícháme.
  8. Nakonec přidáme na proužky nakrájený pórek a jarní cibulku.
  9. Hotové nudle posypeme arašídy a koriandrem a zakápneme limetkovou šťávou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*