Domácí tabasco

Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    voda 400ml
    ocet 250ml vinný
    chilli 20ks červené jalapeno nebo serano
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    cukr 1lžička
    sůl 1lžička
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Papričky očistíme (odřízneme stopky a vyndáme semínka) a nakrájíme je na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme papričky spolu s česnekem, cibulí, solí, pepřem a cukrem a restujeme společně 5 minut.
  4. Poté přilijeme ocet a necháme chvíli odpařit. Dolijeme vodu a vaříme asi 30 minut, aby byly papričky měkké - téměř rozvařené a většina tekutiny vyvařená.
  5. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.
  6. Omáčku necháme vychladnout a nakonec ji rozmixujeme dohladka.

Tip od Jakvkuchyni.cz: pokud ji chceme úplně hladkou, tak ji přepasírujeme přes jemné síto nebo plátýnko.Omáčku dáme do čistých sklenic a uskladníme v lednici.

Až spotřebujeme vinný ocet, skleněnou láhev umyjeme a můžeme znovu použít (re-use), nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do sběrných nádob určených k třídění skla. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*