Domácí tabasco

Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 400ml
    ocet 250ml vinný
    chilli 20ks červené jalapeno nebo serano
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    cukr 1lžička
    sůl 1lžička
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Papričky očistíme (odřízneme stopky a vyndáme semínka) a nakrájíme je na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme papričky spolu s česnekem, cibulí, solí, pepřem a cukrem a restujeme společně 5 minut.
  4. Poté přilijeme ocet a necháme chvíli odpařit. Dolijeme vodu a vaříme asi 30 minut, aby byly papričky měkké - téměř rozvařené a většina tekutiny vyvařená.
  5. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.
  6. Omáčku necháme vychladnout a nakonec ji rozmixujeme dohladka.

Tip od Jakvkuchyni.cz: pokud ji chceme úplně hladkou, tak ji přepasírujeme přes jemné síto nebo plátýnko.Omáčku dáme do čistých sklenic a uskladníme v lednici.

Až spotřebujeme vinný ocet, skleněnou láhev umyjeme a můžeme znovu použít (re-use), nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do sběrných nádob určených k třídění skla. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*