Karlovarský knedlík

Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 knedlík
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Pokyny
  1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte je se žloutky, mlékem, moukou a nasekanou petrželkou.
  2. Směs osolte, přidejte špetku muškátového květu a pepře a nechte chvíli odležet.
  3. Ušlehejte pevný sníh z bílků, vmíchejte jej opatrně do těsta a vytvarujte z něj šišku.
  4. Knedlík vložte do vroucí vody a vařte na mírném plameni asi 20 minut.
  5. Aby se knedlík nerozpadal, zabalte jej do namočeného a dobře vyždímaného plátěného ubrousku, který na koncích zavažte nití.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*