Domácí mangová zmrzlina

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 zmrzliny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    broskev 2ks
    mango 1ks
    jogurt bílý
    skořice celá 
Pokyny
  1. Mango i broskve oloupeme a nakrájíme na kostičky. 
  2. ⅔ směsi smícháme s bílým jogurtem a rozmixujeme v mixéru. 
  3. Do rozmixované směsi přimícháme zbylé nakrájené ovoce. 
  4. Ovocné pyré rozdělíme do formiček na muffiny, posypeme rozdrcenými pistáciemi a zapíchneme do něj skořici.
  5. Ta nám poslouží místo nanukového dřívka. 
  6. Vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout. 

TIP
Mango i broskve můžeme nahradit jakýmkoliv jiným ovocem. Vyzkoušejme to, které nám zrovna roste na zahradě - mohou to být jahody, maliny, borůvky, třešně nebo meruňky. Z exotického ovoce si pochutnáme například na banánu, papáje nebo kiwi.

Po oloupání manga nám zbude hrstka slupek a jedna velká pecka. Pokud preferujete přístup zero waste (maximální využití zdrojů), pak tento bioodpad nevyhazujte! Z pecky si můžeme vypěstovat mango v květináči, na vypěstování manga z pecky je na internetu k dispozici spousta návodů. Využít můžeme i pečlivě omytou slupku z manga (klidně i v octovém roztoku), kterou můžeme rozmixovat do smoothie, polévky nebo do guláše. Další tipy na vaření s minimálním množstvím bioodpadu najdete v seriálu Vaříme beze zbytku, kde se o recepty podělili ti nejlepší čeští šéfkuchaři. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*