Pečený losos s krustou ze sušených rajčat

Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.
Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    česnek 2 - 3stroužky
    losos 1ks filet s kůží
    rajčata sušená
    chléb celozrnný toustový, alespoň 8 plátků - raději starý pár dnů
    šproty v rajčatové omáčce
Pokyny
  1. Lososa dáme do vymazaného pekáčku kůží dolů.
  2. Všechny ostatní ingredience rozmixujeme na konzistenci nádivky - pokud se nám zdá suchá, přidáme dostatek olivového oleje.
  3. Lososa posolíme a můžeme dát rozmarýn, oregano, tymián.
  4. Na lososa naneseme silnější vrstvu připravené "nádivky", kterou celý filet "přikryji".
  5. Navrch dáme snítku rozmarýnu v celku a takto připravené ještě pokapeme olivovým olejem.
  6. Pečeme asi při 170 °C cca 15-20 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*