Losos na jasmínové rýži


Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Porce
4 porce
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    vývar 700ml zeleninový
    rýže 400g jasmínová
    fazole 200g zelené fazolky
    olej 6lžic olivový
    losos 4filety
    bylinky 2lžíce sušené oregano
    cibule 2ks
    citrón 1/2ks
Pokyny
  1. Filety z lososa omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme.
  2. V menší mističce si smícháme 2 lžíce olivového oleje se šťávou z ½ citronu a sušeným oreganem.
  3. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje, přisypeme najemno nakrájenou 1 cibuli a vaříme do změknutí.
  4. Vsypeme jasmínovou rýži, opékáme 3 minuty a postupně přiléváme vývar.
  5. Rýže by měla být potopená, další dávku vývaru přilijeme až po úplném absorbování té předchozí tekutiny.
  6. Vaříme cca 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Fazolky smícháme v míse s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  8. Plech vyložíme pečicím papírem, vložíme filety a zelené fazolky.
  9. Takto připravené filety vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme je cca 3 – 5 minut z každé strany (losos by měl uvnitř zůstat vláčný).

Na lososa můžeme dát ještě kousek másla.

Tags: , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*