Losos na jasmínové rýži

Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vývar 700ml zeleninový
    rýže 400g jasmínová
    fazole 200g zelené fazolky
    olej 6lžic olivový
    losos 4filety
    bylinky 2lžíce sušené oregano
    cibule 2ks
    citrón 1/2ks
Pokyny
  1. Filety z lososa omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme.
  2. V menší mističce si smícháme 2 lžíce olivového oleje se šťávou z ½ citronu a sušeným oreganem.
  3. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje, přisypeme najemno nakrájenou 1 cibuli a vaříme do změknutí.
  4. Vsypeme jasmínovou rýži, opékáme 3 minuty a postupně přiléváme vývar.
  5. Rýže by měla být potopená, další dávku vývaru přilijeme až po úplném absorbování té předchozí tekutiny.
  6. Vaříme cca 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Fazolky smícháme v míse s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  8. Plech vyložíme pečicím papírem, vložíme filety a zelené fazolky.
  9. Takto připravené filety vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme je cca 3 – 5 minut z každé strany (losos by měl uvnitř zůstat vláčný).

Na lososa můžeme dát ještě kousek másla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*