Zimní prohřívací curry s jasmínovou rýží


Spousta cibule, pikantní indické koření, zdravé tofu, zelenina a pořádná porce voňavé rýže. Toto jídlo vám dodá energii a díky koření vás krásně zahřeje.
Spousta cibule, pikantní indické koření, zdravé tofu, zelenina a pořádná porce voňavé rýže. Toto jídlo vám dodá energii a díky koření vás krásně zahřeje.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    cibule 2kg
    hrašky 200g
    petržel 5ks
    dýně ½ks malá
    citrón ½ks
    skořice 1špetka
    rýžový sirup dle uvážení
    tofu uzené
    koření curry madras
Pokyny
  1. Zeleninu si očistíme, cibuli nasekáme na půlměsíčky a společně s nakrájenou petrželí a dýničkou ji osmahneme na olivovém oleji.
  2. Já s olejem nikdy nešetřím. Organismus lépe pracuje - je stabilní.
  3. Do osmahnuté zeleniny přidáme 3-6 lžic rýžového sirupu.
  4. Stranou si rozmícháme hrášek s curry kořením, citronovou šťávou, špetkou skořice a solí a vzniklou „zálivku“ vmícháme do zeleniny.
  5. Dle potřeby dolijeme trochu vody.
  6. Pokud máme rádi zázvor, můžeme do curry přimíchat také pár lžiček zázvorové šťávy nebo chilli.
  7. Vše přikryjeme pokličkou a necháme pár minut povařit.
  8. Následně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  9. Na závěr do curry omáčky přimícháme nakrájené tofu.

Podáváme s jasmínovou, popřípadě celozrnnou rýží, kterou ozdobíme gomasiem (drcený pražený sezam nebo dýňové semínko s restovanou solí).

1 komentář u „Zimní prohřívací curry s jasmínovou rýží

  1. Petra

    Dobry den, jakym zpusobem muzu nahradit hrasku? Bydlim v zahranici, ale hrasku jsem Tu bohuzel neobjevila. Dekuji!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*