Zimní zmrzlina: med, kešu, zázvorová šťáva a rýžová smetana


Když se potkají med, skořice a rýžová smetana, dokonalá chuť je jen otázkou času. Namočené kešu oříšky dodají základ, na kterém se tato zimní symfonie rozvine do dokonalosti.
Když se potkají med, skořice a rýžová smetana, dokonalá chuť je jen otázkou času. Namočené kešu oříšky dodají základ, na kterém se tato zimní symfonie rozvine do dokonalosti.
Porce
1 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    med 4lžíce
    ořechy 2hrsti kešu, namočené
    rum 1lžička
    smetana 50ml rýžová
    skořice 1špetka
Pokyny
  1. Kešu namočíme alespoň na 4-5 hodin, následně je vložíme do mixéru, přidáme med, zázvorovou šťávu, rýžovou smetanu, rum a skořici a vše mixujeme do krému.
  2. Dle konzistence přidáme smetanu.
  3. Krém dáme zamrazit na 24 hodin a zmrzlina je na světě.

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.
Tags: , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*