Pečený hřbet


Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Porce
4 porce
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Suroviny
    jehněčí maso 1ks hřbet, zbavený blan a loje, opepřený a osolený
    citrón 1ks
    česnek 3stroužky
    hořčice 1lžíce
    máslo 1lžíce
Pokyny
  1. Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
  2. Necháme odležet, minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
  3. Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
  4. Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
  5. Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu. Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborami a přelité šťávou.

Místo rozmarýnu můžete použít tymián nebo mateřídoušku, nebo česnek. Hřbet můžete nahradit pleckem, které je díky obsahu kolagenu skvělé na pomalé dušení.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*