Srnčí hřbet na víně

Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 1kg zvěřina, srnčí hřbet
    slanina 100g
    máslo 50g
    houby 10g sušené
    víno 3dl červené
    pepř 4ks celý
    cibule 1ks
    tymián 1ks
    mouka 1lžíce hladká
Pokyny
  1. Srnčí hřbet dobře omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
  2. Mezitím si namočíme do vody sušené houby a necháme je změknout.
  3. Na rozpuštěném másle opečeme srnčí hřbet, ke kterému přidáme připravené koření.
  4. Maso i spolu s kořením přendáme na pekáč do trouby a během pečení ho podléváme červeným vínem.
  5. Až bude maso měkké, vyndáme koření z pekáče.
  6. Místo něj vložíme najemno nastrouhanou cibuli, houby, lžičku másla, zaprášíme moukou a necháme ještě 10 až 15 minut péct.

Podáváme s domácími bramborami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*