Hovězí krk na víně

Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 800g hovězí krk
    víno 100ml červené
    povidla 3lžíce švestková
    česnek 3stroužky
    mrkev 1ks
    cibule 1ks
    celer 1ks
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170° C.
  2. Maso omyjeme, dobře osušíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme ze všech stran.
  3. Opečené maso vyndáme z pánvičky a na výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, celer, tymián a rozmarýn.
  4. Do směsi přidáme povidla a vše podlijeme vínem.
  5. Do pekáčku vložíme směs z pánve a na ni položíme maso.
  6. Vše zalijeme 200 ml vody a přikryté pokličkou pečeme v troubě přibližně 3 hodiny.

Podáváme s domácími bramborovými noky.

2 komentáře k článku “Hovězí krk na víně”

  1. K…a – suroviny mrkev 1ks rozumím ale celer 1 ks to mám dát 1-2 kg bulvu nebo co – buď jsem blbej já nebo někdo jinej..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*