Hovězí krk na víně

Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
3,5 hodiny
Suroviny
    hovězí maso 800g hovězí krk
    víno 100ml červené
    povidla 3lžíce švestková
    česnek 3stroužky
    mrkev 1ks
    cibule 1ks
    celer 1ks
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170° C.
  2. Maso omyjeme, dobře osušíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme ze všech stran.
  3. Opečené maso vyndáme z pánvičky a na výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, celer, tymián a rozmarýn.
  4. Do směsi přidáme povidla a vše podlijeme vínem.
  5. Do pekáčku vložíme směs z pánve a na ni položíme maso.
  6. Vše zalijeme 200 ml vody a přikryté pokličkou pečeme v troubě přibližně 3 hodiny.

Podáváme s domácími bramborovými noky.

2 komentáře k článku “Hovězí krk na víně”

  1. K…a – suroviny mrkev 1ks rozumím ale celer 1 ks to mám dát 1-2 kg bulvu nebo co – buď jsem blbej já nebo někdo jinej..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*