Hovězí brisket s gratinovanými brambory


Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
Porce
4 porce
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
5 hodin
Suroviny
    hovězí maso 2kg brisket
    cibule 2ks
    ocet 2lžíce červený vinný
    hořčice 2lžičky anglická
    rozmarýn 1svazek čerstvý
    rybíz 1lžíce černý
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170° C.
  2. Maso omyjeme, dobře osušíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme ze všech stran.
  3. Do pekáče naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na kterou položíme opečené maso.
  4. Maso potřeme hořčicí a posypeme rozmarýnem.
  5. Pečeme pod pokličkou až 5 hodin, dokud není měkké dle našich představ.
  6. V průběhu pečení maso podléváme vodou dle potřeby.
  7. Když je maso hotové, výpek smícháme s dvěma lžícemi mouky, přidáme zavařeninu, ocet a 400 ml vroucí vody.
  8. Vaříme až do hustoty omáčky, která nám vyhovuje.

Podáváme s gratinovanými bramborami.

Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*