Texaské hovězí nachos

Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 800g mleté
    slanina 150g anglická
    čedar 100g
    pivo 3dcl světlé
    cibule 2ks střední
    česnek 2stroužky
    tortilla chips 1balení
    cibule 1ks červená
    chilli 1sklenice jalapeños
    rajčata 1plechovka sekaná
    paprika 1lžička uzená
    skořice 1lžička
    pepř 1/2lžičky kajenský
    chilli 1/2lžičky paprika, nasekaná
    sůl dle chuti
Pokyny
  1. Na oleji osmahneme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek, který orestujeme, doplníme namleté maso, koření a smažíme, dokud maso nezhnědne.
  3. Nakonec přidáme rajčata a lžíci škrobu rozmíchaného v troše vody.
  4. Poté podlijeme pivem a necháme zvolna dusit cca půl hodiny (někdy i více, záleží na kvalitě masa).
  5. Dno zapékací mísy vyložíme zhruba 2 vrstvami tortilla chips, naplníme masovou směsí a posypeme nastrouhaným cheddarem.
  6. Zapečeme na 180 °C zhruba 15-20 minut.
  7. Servírujeme s papričkami jalapeños a na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli.

2 komentáře k článku “Texaské hovězí nachos”

  1. Nachos po zapeceni úplně rozmocene, škoda mohlo to být dobré. Doporučuji zapect bez nachos a podavat je zvlášť. Návod by mohl být detailnější, někdo kdo to vůbec nezná může udělat blaf tak jak se to povedlo mě, což je od delikátního hodně daleko. Doporučuji dip z avokada se smetanou okořeněné a zvlášť jen smetanu. Vaření zdar

    1. Dobrý den, děkujeme za Vaši zkušenost s receptem a za radu pro další kuchaře. Přejeme pěkný den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*