Hovězí burrito

Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    tortilla 4ks
    cibule 1/2ks
    česnek 2stroužky
    olivy 30g černé
    rýže 120g basmati
    kukuřice 100g
    fazole 400g černé
    rajčata 400g krájená
    sůl pepř, drcený kmín, 2 chili papričky nebo chili koření
Pokyny
  1. Nakrájejte cibuli na malé kousky a společně s prolisovaným česnekem a chili papričkami ji na oleji osmahněte dozlatova.
  2. Přidejte na malé kousky nakrájené hovězí maso, posypte drceným kmínem, osolte, opepřete a za stálého míchání osmahněte.
  3. Přiklopte pánev a na mírném plameni nechte dusit asi 30 minut.
  4. Po 30 minutách dejte vařit rýži.
  5. Ke směsi přidejte rajčata, fazole a olivy, promíchejte a znovu přiklopte.
  6. Po 15 minutách dejte do trouby ohřát tortilla wrap.
  7. Jako první dejte na wrap trochu rýže, poté masovou směs, kukuřici a zakysanou smetanu.
  8. Zarolujte a podávejte.
  9. Jedná se o velmi pestrý pokrm, ve kterém najdete celé spektrum esenciálních aminokyselin, a to z rostlinných i živočišných zdrojů.
  10. Dále doplníte téměř polovinu doporučené denní dávky vlákniny, což je vzhledem k jejímu nízkému průměrnému příjmu v naší populaci velmi příznivé.
  11. Pokud byste chtěli burrito o něco odlehčit, přidejte do něj více zeleniny – třeba rajčat nebo salátu a uberte masa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*