Hovězí steak s bylinkovým máslem

Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    máslo 140g změklé
    maso 4ks hovězí steak
    tymián 4snítky čerstvý
    česnek 2stroužky utřený
Pokyny
Příprava masa
  1. Nejdříve si připravíme hovězí steaky.
  2. Pánev rozpálíme na sucho a troubu předehřejeme na 150°C.
  3. Steaky potřeme olivovým olejem a pomocí dlaně vmasírujeme olej do masa.
  4. Jakmile je pánev rozpálená, dáme na ni steaky a necháme maso ze všech stran zatáhnout. Na povrchu steaků by se měla vytvořit hnědá kůrka.
  5. Poté vyjmeme maso z pánve a necháme 5 minut odpočinout.
  6. Steaky vložíme do pekáče a následně do trouby na cca 12 – 15 minut.
  7. Pekáč vyjmeme, přikryjeme alobalem a steaky necháme odpočinout po stejnou dobu, jako byly v troubě.
  8. Mezitím, co čekáme, si připravíme bylinkové máslo.
Příprava bylinkového másla
  1. Tymián nasekáme nadrobno a misce smícháme s citronovou šťávou a utřeným česnekem.
  2. Směs zašleháme důkladně do změklého másla.
  3. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice.
  4. Vychladlým máslem ochutíme opečené steaky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*