Jarní kuřátko s česnekovo-tymiánovým máslem

Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 kuřátka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Kuřátka
    kuře 4ks baby kuřátka
    bylinky tymián, rozmarýn
Česnekovo-tymiánové máslo
    máslo 200g pokojové teploty
    česnek 4stroužky
    tymián 1svazek čerstvý
Pokyny
Česnekovo-tymiánové máslo
  1. Česnekovo-tymiánového máslo
  2. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme.
  3. Čerstvý tymián natrháme.
  4. Česnek i tymián smícháme s povoleným máslem a důkladně promícháme.
  5. Vytvoříme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a dáme ztuhnout do ledničky na cca 1 - 2 hodiny.
Kuřátka
  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  2. Kuřátka omyjeme, důkladně osolíme a opepříme.
  3. Rukama důkladně vmasírujeme česnekovo-tymiánové máslo do celého povrchu masa.
  4. Kuřátka usadíme do většího pekáče, pomocí prstů opatrně oddělíme kůži od masa na prsíčkách a do vzniklé mezery vsuneme tenké plátky česnekovo-tymiánového másla.
  5. Pokud nám zbyly čerstvé bylinky, přidáme je do pekáče.
  6. Takto připravené dáme péct do trouby.
  7. Po 15 minutách snížíme teplotu na 180 °C, přikryjeme alobalem a pečeme dalších cca 30 minut.
  8. Poté sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut dozlatova.
  9. Během pečení každých 15 minut kuřátka polijeme výpekem z pekáčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*