Bramborové škubánky s mákem a máslem


Bramborové škubánky nejsou složité a mohou se na vašem jídelníčku objevovat pravidelně. Mák je skvělým zdrojem vápníku!
Bramborové škubánky nejsou složité a mohou se na vašem jídelníčku objevovat pravidelně. Mák je skvělým zdrojem vápníku!
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    brambor ½kg oloupané
    mák 4lžíce mletý
    moučkový cukr 3lžíce
    sádlo 2lžíce
    máslo 100g rozpuštěné
Pokyny
  1. Oloupané brambory uvaříme do měkka. Vodu z vařících brambor částečně slijeme a posypeme je moukou.
  2. Koncem vařečky uděláme do hmoty dírky, až ke dnu. Přiklopené ještě dovaříme a po uvaření osolíme.
  3. Vařečkou vymícháme z hmoty hladké těsto.
  4. Lžící namočenou v oleji vytvarujeme z těsta noky, které opečeme na sádle ze všech stran.
  5. Opečené noky dáme na talíř a posypeme mletým mákem a cukrem. Přelijeme rozpuštěným máslem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*