Pstruh s ananasovou omáčkou


Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    pstruh 800g naporcovaný
    smetana 250ml ke šlehání
    kompot 180g ananasový
    máslo 120g
    hladká mouka 1,5lžíce
    olivový olej 1lžíce
    koření na ryby
Pokyny
  1. Jednotlivé porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, posolíme, okořeníme a necháme asi 30 minut na talíři v chladničce odpočinout.
  2. Ananasový kompot scedíme, šťávu si ponecháme a kousky ananasu orestujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji.
  3. Pak je vyndáme a odložíme do jiné nádoby někde na teple.
  4. Porce pstruha zlehka obalíme v hladké mouce (trochu mouky odložíme stranou) a v pánvi, kde jsme připravovali ananas, rozehřejeme máslo.
  5. Následně vložíme rybí porce a zvolna je osmažíme ze všech stran.
  6. Když jsou hotové, opatrně je naskládáme do nižšího kastrolu nebo do termomísy.
  7. Do ještě horkého výpeku přidáme zbylé máslo a mouku, promícháme, osmahneme, přilijeme smetanu a scezenou ananasovou šťávu - omáčku mícháme, až je hladká.
  8. Pak do ní vložíme kousky ananasu a osmažené porce pstruha.
  9. Podáváme s americkými brambory nebo nasucho pečenou bagetkou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*